Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Schotse Vouwoorkat

Het meest opvallende kenmerk van een Schotse Vouwoorkat zijn de oren: die zijn klein, strak naar voren gevouwen en bedekken de ooropening. De uiteinden van de oren zijn afgerond. De Schotse Vouwoorkat is middelgroot met een solide en compact lichaam. De kop is mooi rond met duidelijke snorharen en een korte nek. De ogen zijn groot met een lieve uitdrukking. De vacht van de Schotse Vouwoorkat is kort en dicht, en komt voor in verschillende kleuren en patronen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Rustige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Binnenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Schotse Vouwoorkat heeft ondanks zijn vreemde uiterlijk een lief, zacht temperament. Vouwoorkatten zijn geen actief ras, en dit kan het gevolg zijn van pijn die ze voelen bij beweging.

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

De Schotse Vouwoorkat werd vernoemd naar zijn voorwaartse gevouwde oren. Dit ras werd in 1960 voor het eerst gezien als een natuurlijke mutatie in Schotland. Britse jury's van kattenshows en tal van dierenartsen vonden dat de gevouwen oren van de kat een ongewenste misvorming waren die het onmogelijk zou maken voor de kat om zijn oren schoon te maken. Er ontstonden ook misvormingen van de wervelkolom, de achterpoten en de staart toen katten met gevouwen oren met elkaar werden gefokt.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?