Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Selkirk Rex

Dit is een middelgrote tot grote kat met zware beenderen. Daardoor is hij verrassend zwaar en lijkt hij heel sterk. Deze kat heeft een stevige bouw, korte snuit en een rond hoofd. Selkirk Rex-katten kunnen lang of kort haar hebben. De vacht is golvend en voelt zacht aan. De mate van het krullen van de vacht varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht, klimaat en seizoen. Langharige Selkirk Rex katten hebben pluimachtige staartkrullen: ze springen weg uit de staart. De kraaghaartjes zijn langer en omlijsten de snuit. Selkirk Rex katten komen voor in alle kleuren en patronen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Selkirk Rex heeft een alerte en actieve persoonlijkheid met een lieve en vertederende uitstraling. Dit relaxte ras is blij om op schoot te zitten en houdt van een knuffel. Deze kat speelt maar al te graag spelletjes en is een geweldig gezinsdier.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Andere namen: Schaapkat

Het langharige Selkirk Rex kattenras is vernoemd naar het Selkirkgebergte in Wyoming, waar de eerste kat van dit ras werd geboren in een nestje in een dierenasiel in 1987. Deze kitten had een ongewoon gekrulde vacht. Een experimenteel fokprogramma met deze kat en haar nakomelingen bracht aan het licht dat deze krullende vachtmutatie een dominante eigenschap was: de helft van alle kittens had een krullende vacht. Die eigenschap is recessief bij andere Rex-rassen. De Selkirk Rex kat is erg populair in de Verenigde Staten en Canada waar de opvallende, dikke, krullende vacht hem de bijnaam 'schaapkat' opleverde.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?