Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Siberische kat

De Siberische kat (ook wel Siberische boskat genoemd) is een vrij groot ras, met een gespierde bouw en een tonvormige romp. De vacht is lang en dicht en het hoofd heeft een een wigvorm met afgeronde contouren en zeer expressieve ogen. De kat ziet er heel krachtig uit. De langere haren zijn licht in de buurt van de huid, en worden donkerder naar het uiteinde toe. Dit zorgt ervoor dat de vacht glinstert terwijl de kat beweegt. Hoewel roestbruin de meest voorkomende kleur is, kan bij een Siberische kat elk patroon en elke kleur voor komen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Siberische kat is een aanhankelijk huisdier dat houdt van aandacht. Het ras is loyaal, sociaal en zelfverzekerd. Siberische katten zijn zeer intelligent en lijken problemen op te lossen om te krijgen wat ze willen. Ze spelen ook graag met water, drinkbakken en druppelende gootstenen. Ze klimmen graag en zijn uitstekende jagers. Ze spinnen snel, maar piepen en tsjirpen ook. De meeste Siberische katten 'kwispelen' met hun staart als ze gelukkig zijn.

Oorsprong

Land van herkomst: Rusland

Andere namen: Siberische Boskat

De Siberische kat is de nationale kat van Rusland. Dit natuurlijke ras bestaat er al honderden jaren. Er is gedocumenteerde geschiedenis over deze kat uit het jaar 1000, en er wordt beweerd dat het de voorouder is van de meeste moderne langharige rassen. Na vele generaties in het koude Russische klimaat, heeft dit ras een stevige bouw en een dichte, driedubbele en waterbestendige vacht ontwikkeld.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?