Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Snowshoe

De Snowshoe is een middelgroot kattenras en combineert de stevigheid van de Amerikaanse korthaar met de lichte elegantie van de Siamees. Het hoofd is een afgeronde driehoek, de ogen zijn groot en schuin en hun grote, puntige oren staan ver uit elkaar. Hun lichaam is lang en atletisch en hun vacht is kort en glanzend. Het masker, de oren, de benen en de staart zijn veel donkerder van kleur dan het lichaam. Snowshoe-katten zijn er in blauw, grijs, lila en chocoladetinten. De witte delen bedekken minder dan een derde van de kat. De ogen van alle Snowshoe-katten zijn donkerblauw.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Snowshoe is een intelligente kat dat ervan houdt om rond mensen te zijn. Hij is vocaal, maar niet zo luidruchtig als de Siamees, met een zachte melodische stem. Ze hebben wel gezelschap nodig, dus wie de hele dag buitenshuis is, kan beter twee katten in huis nemen. Ze zijn speels en kunnen leren apporteren. Ze hebben speelgoed en spelletjes nodig voor hun plezier. Snowshoe katten genieten ook van water, vooral stromend water, en kunnen soms ook zwemmen. Ze zijn zeer actief en zitten graag hoog.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De Snowshoe wordt zo genoemd door de karakteristieke witte pootjes van dit ras. De Snowshoe is een Amerikaans ras dat is voortgekomen uit een kruising van een Siamese kat met een Amerikaanse korthaar in de jaren '60. De Snowshoe kat heeft Siamese trekken, in combinatie met witte poten en witte vlekken. Snowshoe-kittens zijn volledig wit bij de geboorte, pas na een aantal weken worden hun kleuren en markering zichtbaar. Geen twee kittens hebben dezelfde markering.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?