Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Somali

De Somali kat is gemiddeld gebouwd: ze zijn lenig, maar wel stevig en goed gespierd. De kop is wigvormig met zachte contouren. De oren staan ver uit elkaar. De ogen zijn amandelvormig en hebben vaak de kleuren amber, lichtbruin of groen. Hoe dieper de tint, hoe beter. De poten zijn lang. De vacht is middellang en het zachte, fijne haar ligt plat tegen het lichaam. Volwassen Somalische katten hebben een kraag en broek, maar bij kittens zie je dat nog niet. Op elk haar moeten ten minste drie gestipte stroken staan (ticking), met zes contrasterende kleurgedeelten van basis tot punt. De Somalische kat bestaat in 28 kleuren. Meestal is deze kat goudbruin met een kleurbasis van abrikoos en met zwarte ticking.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Somali katten zijn zeer intelligent. Ze zijn goed van inborst, speels en genieten van spelletjes en speelgoed. Somali katten kunnen meer verlegen en onafhankelijk zijn dan hun Abessijnse neven, maar genieten wel van menselijk gezelschap. Ze zijn actief en genieten van de mogelijkheid om buiten te bewegen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De Somali kat is de langharige versie van de Abessijn. Het langharige gen werd begin 1900 in het Abessijnse ras geïntroduceerd, maar het langharige ras werd pas in de jaren zestig specifiek gekweekt.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?