Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Tonkanees

De Tonkanees is middelgroot met een oosterse bouw, een zacht afgeronde kop en brede, wijd uit elkaar staande oren. De ogen staan meer open dan de klassieke oosterse vorm en kunnen qua kleur variëren van groen tot lichtblauw. Het lichaam is goed uitgebalanceerd, stevig en gespierd. De vacht van de Tonkanees is kort en dicht en heeft een fijne, zijdezachte textuur. Het masker, de oren, de poten en de staart zijn donkerder dan het lichaam. De Tonkanees komt voor in een variëteit van verschillende kleuren.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Tonkanees heeft dezelfde aanhankelijke, vriendelijke natuur als zijn naaste familieleden, de Burmees en de Siamees. Deze katten zijn zeer mensgericht en zijn ideale huisdieren. Ze zijn heel nieuwsgierig en intelligent. Ze kunnen trucjes leren en hebben speelgoed en spelletjes nodig. Ze houden van gezelschap en als ze langdurig alleen gelaten moeten worden, is een tweede kat nodig. Ze zijn vrij vocaal, ze volgen je en praten met je.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Andere namen: Gouden Siamees

De Tonkanees is het resultaat van het kruisen van een Siamees met een Burmees en vertoont daarom kenmerken van beide rassen. Toen ze voor het eerst werden gekweekt als 'Gouden Siamees' in de VS in de jaren '50, waren ze niet populair. Pas in de jaren '60, toen ze hun herintrede deden als Tonkanees, groeide hun populariteit.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?