Your Pet, Our Passion.

Turkse Van

De Turkse Van is een groot, gespierd maar elegant ras met een wit lichaam en opvallend gekleurde kop en staart. Deze katten zien er sterk uit. Hun grote oren staan hoog op de kop en de ogen zijn groot, ovaal en expressief. De vacht van de Turkse Van is lang en zijdezacht, zonder wollige ondervacht. De poten zijn getuft en de staart heeft een volle borstel. Het lichaam van de Turkse Van is overwegend krijtwit met gekleurde markering op de kop. De markering op de kop wordt gescheiden door een verticale witte streep. Soms verschijnen kleine gekleurde vlekjes op het lichaam. De ogen kunnen oranje of blauw zijn of één van beide.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Turkse Van katten zijn uiterst intelligent en vriendelijk en zijn uitstekende gezelschapskatten. Ze zijn levendig en genieten van spelletjes met mensen of andere katten. Ze willen veel spelen en geprikkeld worden. Turkse Van katten hebben een zachte stem.

Oorsprong

Land van herkomst: Turkije

Andere namen: Turkse kat van het Van-meer

Het meest verbazingwekkende kenmerk van de Turkse Van kat is zijn affiniteit met water. Hij houdt niet alleen van water, maar vindt ook zwemmen leuk. Het ras is afkomstig uit het gebied rond het Van-meer in Turkije en wordt daar al honderden jaren gedomesticeerd.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?