Is vers ingevroren kip, zalm of lam het hoofdingrediënt?

Alle recepten zijn gebaseerd op kip, zalm of lam als het eerste ingrediënt. Alle PURINA® PRO PLAN® onderhoudsvoedingen hebben een van deze ingrediënten als eerste vermeld staan op de ingrediëntenlijst. Voeding voor de gevoelige huid bevat zalm. Bij gevoelige spijsvertering is dat lam of kip. Alle andere varianten zijn op basis van kip.

Bevatten PURINA® PRO PLAN® producten ingrediënten van genetisch gemodificeerde (GMO) bronnen - en wat is het proces rondom kwaliteitscontrole?

​In 1999 heeft Purina in Europa, het Midden Oosten en Noord-Afrika (EMENA) een beleid ingevoerd om al onze producten op basis van een GMO-vrije richtlijn te produceren en vermarkten. We kopen geen ruwe GMO materialen. Er zijn contracten afgesloten met onze leveranciers. Onze leveranciers kunnen de herkomst van grondstoffen traceren. Verder voeren wij controle uit in onze labs omtrent deze ruwe materialen.

In de EMENA zone koopt Purina alleen GMO-vrije soja volgens zeer strikte aankoop- en kwaliteitscontroles. Elke partij soja ingrediënten heeft bevestiging dat het GMO-vrij is, voordat het toegang krijgt tot de Purina fabrieken.

GMO-vrije soja wordt gebruikt in sommige PURINA® PRO PLAN® formules, omdat soja verschillende nutritionele voordelen met zich meebrengt als aanvullende bron voor hoge kwaliteit eiwitten.

Wat zijn maïsgrutten ?

Vers gemalen mais, gedeeltelijk gepeld en ontdaan van de kiem

Wat is de onderbouwing voor de claim OPTINUTRITION superieure gehaltes van voedingsstoffen?

Dit is gebaseerd op 2 factoren (meer details in de antwoorden hieronder)

  1. het PURINA® PRO PLAN® assortiment is de meest geavanceerde voeding in het Purina portfolio
  2. PURINA® PRO PLAN® biedt superieure biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen

Waarom is vers ingevroren kip/lam/zalm beter?

Purina heeft aangetoond dat het gebruik van geselecteerde stukken vers ingevroren kip een hogere eiwit- en vet verteerbaarheid en aminozuur beschikbaarheid levert dan gevogeltemeel. Het is niet voldoende om te weten hoeveel er van een voedingsstof aanwezig is in de voeding. Het is belangrijker om te weten hoeveel ervan biologisch beschikbaar is.

Biologische beschikbaarheid is de hoeveelheid van een voedingsstof die niet alleen geabsorbeerd wordt via het maagdarmstelsel (of spijsverteringsstelsel), maar die tevens beschikbaar is in een vorm die door weefsels gebruikt kan worden.

Verteerbaarheid is de hoeveelheid van een voedingsstof, aanwezig is in de voeding, die door het lichaam opgenomen kan worden. De verteerbaarheid van een voedingsstof wordt gemeten door te bepalen hoeveel voedingsstoffen het lichaam weer uit gaan. Het meet niet de hoeveelheid voedingsstoffen die beschikbaar is om gebruikt te worden door weefsel.

Hoewel biologische beschikbaarheid en verteerbaarheid gezien worden als algemene technieken om de voedingswaarde van een voeding te bepalen, wordt biologische beschikbaarheid gezien als een gevoeliger methode. Hoe hoger de biologische beschikbaarheid, hoe meer voedingsstoffen de darmwand passeren en de cellen en het weefsel voeden. Een optimale gezondheid van je huisdier is afhankelijk van deze complete cel voeding.

Purina heeft bewezen met een wetenschappelijke studie dat de PURINA® PRO PLAN® producten hogere voedingsstof gehaltes en biologische beschikbaarheid leveren.

Wat is het juiste product voor mijn huisdier?

​Er is een product-selector beschikbaar om je te helpen kiezen. Mocht je nog vragen hebben, neem contact op met de Purina consumentenservice.

​Hoeveel voeding geef ik mijn huisdier?

Je kunt het voedingsadvies vinden op de verpakking en op de productpagina's op deze website. Mocht je daarna nog vragen hebben, neem contact op met de Purina consumentenservice.

Waar kan ik PURINA® PRO PLAN® producten kopen?

Elk product heeft een productpagina met daarop een "waar te koop"  button, om zo het dichtstbijzijnde verkooppunt te vinden.

​Wat is OPTINUTRITION?

​OPTINUTRITION is een manier om jouw hond of kat extra voedingsstoffen en de beste ingrediënten te geven. De voedingsstoffen zijn geselecteerd met wetenschappelijke expertise. Ze leveren specifieke  gezondheidsvoordelen op in elk product. Dit is de fundering voor een optimale gezondheid en welzijn en de start van een gelukkig leven voor jouw hond of kat. Daarom garanderen wij dat de PURINA® PRO PLAN® voedingen 100% van de essentiële voedingstoffen bevatten.

Mijn vraag staat er niet bij