Voeding aangepast aan uw hond

Elke hond is uniek. Elk heeft zijn eigen karakter, zijn smaak en zijn behoeften. Net als mensen hebben honden speciale voedingsbehoeften. Veel van deze behoeften zijn afhankelijk van hun ras, leeftijd, levensstijl en gezondheidstoestand. Het is niet verwonderlijk dat een levendige puppy in volle groei een evenwichtige voeding nodig heeft die erg verschilt van een minder actieve oudere hond. De meeste merken van industrieel dierenvoer bieden nu een breder gamma van recepten aan die speciaal ontworpen zijn om aan de specifieke behoeften van honden te voldoen.

Op deze site staan een aantal specifieke artikelen, met advies over voeding voor honden, in elke fase van hun leven en voor elke levensstijl. Deze korte voedingsgids is bedoeld om de bijzondere behoeften te benadrukken en het belang te tonen van een speciaal samengesteld dieet. U zult ook ontdekken welke Purina-merken speciale voedingssamenstellingen aanbieden.

Oudere honden

Bij oudere honden vertraagt de stofwisseling en ze worden ook minder actief: ze verbranden dus minder energie en hebben daarom minder calorieën nodig. Maar een bron van eiwitten die van goede kwaliteit en licht verteerbaar zijn, is belangrijker dan ooit, want zij helpen de hond om een goede algemene fysieke conditie te behouden en hun spiermassa op peil te houden.

Een goede voeding voor een oudere hond moet zorgen voor geconcentreerde eiwitten van goede kwaliteit, met weinig vet en licht verteerbare koolhydraten om energie te leveren. De belangrijkste mineralen onderhouden de ouder wordende gewrichten, en de vitamines bestrijden samen met de eiwitten de infecties die het lichaam kwetsbaar kunnen maken omdat het immuunsysteem verzwakt.

Industriële voedingsmiddelen voor oudere honden houden in hun samenstelling rekening met deze veranderingen in hun voedingsbehoeften en eetgewoonten. Kleinere stukjes kunnen uw hond ook helpen om ten volle te genieten van zijn maaltijden. Maaltijden met meer vlees kunnen de eetlust doen toenemen. Uw hond kan dus blijven genieten van zijn maaltijden zonder in te boeten aan essentiële elementen.