Verzorging van de vacht

Sommige vachttypes vereisen speciale verzorgingstechnieken. Ontdek hier welke techniek het best bij uw hond past.
Verzorging van de vacht
Verzorging van de vacht
Verzorging van de vacht

Verzorging van de vacht

Trimming heeft een dubbel voordeel. Borstelen verspreidt het beschermende vet op de vacht en houdt de huid zo gezond en schoon. Trimmen is ook een ontspannende activiteit, zowel voor u als voor uw hond. De verzorgingstechnieken verschillen naar gelang van de soorten vacht en het is belangrijk dat u weet hoe u de verschillende lengtes van het haar moet verzorgen.

Verzorging van een gladde vacht

In tegenstelling tot langharige rassen hebben honden met een gladde vacht niet veel verzorging nodig. Borstel uw hond een keer per week, zo zult u alle dode huidcellen en haartjes kunnen verwijderen. Gebruik eerst een rubberen borstel om dode haren en vuil los te maken en daarna een zijden borstel om ze te verwijderen.

Verzorging van een korte vacht

Een hond met een korte vacht moet regelmatig geborsteld worden om klitten te voorkomen. Begin met een speldenborstel om de haarmassa en knopen te verwijderen, gebruik dan een zijden borstel om dode haren en vuil te verwijderen. Snijd nooit de haarmassa af met een schaar.

Verzorging van een lange vacht

Een lange vacht vereist dagelijkse aandacht. Begin met het ontwarren van de haarmassa en gebruik een speldenborstel of een kam. Snijd nooit de haarmassa af met een schaar. Kam het haar met een kam met brede tanden, met speciale aandacht voor de achterzijde, de staart en de poten. Snij alle weerbarstige haar.

Verzorging van een zijdeachtige vacht

De zijdeachtige vacht vereist veel aandacht. Begin met het ontwarren van de knopen met een speldenborstel of een kam, gebruik daarna een zijden borstel om de natuurlijke glans van de vacht te laten uitkomen. Om uw hond wat stijl te geven kunt u een scheiding op de rug aanbrengen door de haren op elke kant naar onderen te borstelen. Snij alle weerbarstige haar.