Reizen met de auto

Hoe meer vertrouwen puppy's en honden hebben als ze in een auto zitten, hoe meer ze er zich op hun gemak zullen voelen. De truc is om uw hond vanaf een zeer vroege leeftijd te laten wennen aan een voertuig. U kunt beginnen door uw pup of hond gewoon in een geparkeerde auto te zetten om hem eraan te laten wennen. Maak daarna kleine ritjes met een lage snelheid. In het begin kan uw hond zich wagenziek voelen. Het is dus raadzaam om zetels en vloeren te bedekken met oude dekens of kranten. Zodra uw passagier zich op zijn gemak voelt, volstaat het voor u om geleidelijk de duur van de reis te verhogen.

Tips voor een comfortabele reis

Een hondenharnas kan voor uw huisdier dienen als "veiligheidsgordel": veel modellen kunnen worden vastgemaakt aan een gewone autogordel. Denk eraan om de autozetel met een waterdichte hoes te bedekken. Ga met uw hond een eindje wandelen vlak voor u vertrekt. Geef hem twee of drie uur vóór de reis geen eten meer. Neem een speeltje of zijn favoriete deken mee in de auto, zodat uw hond iets vertrouwds terugvindt in de onbekende omgeving. Maak er een gewoonte van om de twee uur even halt te houden, zodat uw hond zijn behoefte kan doen, water kan drinken en even kan rondlopen. Laat uw hond nooit zijn hoofd uit het raam steken terwijl u rijdt, zelfs al heeft hij daar erg veel zin in!

Dit kan hem oogirritatie en andere kwalen opleveren. En dan hebben we het nog niet over de zeer reële mogelijkheid dat uw hond uit de auto springt of door iets wordt geraakt. U kunt echter altijd het raam voldoende openen om genoeg frisse lucht binnen te laten. Laat uw hond in de zomer NOOIT achter in de auto. Zelfs met de ramen naar beneden kan het snel zeer warm worden in een auto, wat kan leiden tot een zonnesteek, hersenbeschadiging of zelfs de dood van het dier.