Katten met een destructief gedrag

In het algemeen wordt agressief gedrag geassocieerd met stoute of angstige honden, maar ook katten kunnen gedrag vertonen dat schade kan aanrichten.

Katten slaan niet alleen hun klauwen uit om ze te onderhouden, maar ook om hun territorium af te bakenen terwijl ze een zichtbaar merkteken en geur achterlaten. Sommige katten kauwen op materialen zoals leer, stof en karton.

Om uw katten te beletten dat ze uw kussens aan stukken scheuren of uw muren beschadigen, geeft u ze best een andere mogelijkheid om hun klauwen uit te slaan! Probeer een stukje stof of tapijt, een houtblok bedekt met schors, zachte houtblokjes of sisaltouw. Probeer het op verschillende plaatsen, in zowel horizontale als verticale posities. Bedek de zones die u wilt beschermen tegen zijn aanvallen met soepel plastic folie, zolang uw kat geen bevredigende optie gevonden heeft. Houd karton, linten, telefoondraden, stoffen of naaigaren... en andere aantrekkelijke voorwerpen buiten het bereik van uw kat om te vermijden dat hij erop kauwt of ze inslikt. Sommige katten kunnen dwangmatige stoornissen vertonen. Als u zich zorgen maakt om het destructieve gedrag van uw kat, raadpleeg dan uw dierenarts.