Your Pet, Our Passion.
Sandra

Manager Dierenwelzijn @ Purina

Sandra
Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Ga naar het onderdeel >

Hoe testen wij onze producten?

Purina neemt niet deel aan invasief onderzoek dat leidt tot letsel, ziekte of euthanasie van honden of katten. Bij Purina werken dierenliefhebbers en wij zijn tegen elke vorm van dierenleed. We voeren enkel procedures uit die geschikt zijn voor honden en katten en waarbij sprake is van uitstekende veterinaire zorg.

Purina heeft ontwikkelingscentra voor huisdieren opgezet om beter inzicht te krijgen in de natuurlijke voorkeuren, voedingsbehoeften en het daaraan gerelateerde gedrag van honden en katten. Al onze huisdieren hebben namen, krijgen individuele aandacht en worden respectvol en liefdevol behandeld door ons goed opgeleide en zorgzame personeel. Socialisatie en dagelijkse interactie maken deel uit van onze verrijkingsprogramma's, die onder andere uit training, groepsactiviteiten en toegang tot speeltjes bestaan. De kennis die voortkomt uit onderzoek dat door of namens Purina wordt uitgevoerd, draagt bij aan verbeteringen in de gezondheid en het welzijn van honden en katten wereldwijd. We voeren enkel procedures uit die geschikt zijn voor honden en katten en waarbij sprake is van uitstekende veterinaire zorg.

In overeenstemming met Europese en nationale wetgeving worden al onze onderzoeken beoordeeld door een ethische commissie. In deze commissie zitten deskundigen op het gebied van dierenverzorging en -welzijn die zich een onafhankelijk oordeel kunnen vormen. Ze krijgen de gelegenheid om vraagtekens te zetten bij elk aspect van onze onderzoeken.
Wij nemen niet deel aan invasief onderzoek dat leidt tot letsel, ziekte of euthanasie van honden of katten.

Hoe testen wij onze producten?
Als onze producten zorgvuldig zijn samengesteld en ontwikkeld conform onze vereisten en er is geverifieerd dat de voeding een goed voedingsprofiel heeft, beperken wij ons uitsluitend tot voeronderzoeken om beter inzicht te krijgen in de voedingsbehoeften van huisdieren en in hoeverre gezonde voedselkeuzes in de smaak vallen.

Hoe gaat wij hierbij te werk? We geven de voedingen aan onze experts: onze katten of honden in de huisdierenzorgcentra waar wij onze producten ontwikkelen. Hierbij kijken we naar twee belangrijke parameters voor honden en een derde voor katten.

  • De eerste parameter is consistentie van de ontlasting om te kijken of het product door het spijsverteringskanaal wordt verdragen.
  • De tweede parameter is verteerbaarheid. De verteerbaarheid van een product is de mate waarin voedingsstoffen door het lichaam worden opgenomen. Dit geschiedt op veilige wijze door het voedingsstoffengehalte in de voeding te vergelijken met dat van de ontlasting.
  • Onze derde en laatste parameter is de urine-pH bij droogvoer voor katten om de waarschijnlijkheid van steenvorming in de urinewegen te beoordelen en het risico hierop te helpen beperken.

Daarnaast doen we ook onderzoeken bij consumenten thuis om te kijken of het product in de smaak valt bij het huisdier en ook de consument zelf tevreden is. Bekijk onderstaande video om meer te weten te komen over het leven van de katten en honden in onze huisdierenzorgcentra en ons welzijnsprogramma.