Jenifer

PhD, Technisch communicatie manager en dierenarts @ Purina

foto van Jenifer

Heldere uitleg over onze ingrediënten in dierenvoeding

Naar het onderdeel >

Diervoeding met één eiwitbron (of mono-proteïne) betekent dat de voeding niet meer dan één eiwitbron bevat, dierlijk of plantaardig. Mono-proteïne producten geven aan huisdieren waarbij geen voedselallergie of intolerantie is vastgesteld, heeft geen enkel voordeel .

Bij honden en katten die klinische tekenen vertonen van voedselallergieën of -intoleranties, kan voeding met één eiwitbron worden gebruikt als diagnostische methode of als langetermijnbehandeling. De meeste allergieën en intoleranties worden veroorzaakt door eiwitten, dus voeding met één eiwitbron kan helpen om de blootstelling aan potentiële allergenen te beperken, wat heilzaam is voor katten en honden die lijden aan allergieën en intoleranties.

Preventief gebruik van mono-proteïne diervoeding kan leiden tot verstoring van de normale reactie van het immuunsysteem van het lichaam. Bij gezonde huisdieren is het dan ook niet nodig om de hoeveelheid eiwitbronnen in hun voeding te beperken, zolang ze complete en uitgebalanceerde voeding krijgen.

Betekent meer eiwitten een betere voeding voor mijn huisdier?

Waarom bevat diervoeding suiker?