Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jean Christophe

Senior diervoedingsdeskundige en Regulatory Affairs Specialist @ Purina

Jean Christophe
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Wat zijn vlees en dierlijke bijproducten in diervoeding?

Dierlijke bijproducten- of 'vlees en dierlijke bijproducten' zijn ingrediënten die onder veterinair toezicht zijn gecontroleerd en geschikt zijn bevonden voor menselijke consumptie. Toch worden deze producten om verschillende redenen vaak niet in de menselijke voedingsindustrie gebruikt (bijv. door het uiterlijk, soort materiaal, lage vraag onder consumenten…). Dit zijn zeker geen ingrediënten met lage kwaliteit. Integendeel, deze ingrediënten hebben een hoge voedingswaarde en bevatten onder andere veel eiwitten waar huisdieren veel aan hebben. Reden genoeg dus om ze te gebruiken.
Onze producten worden gemaakt van vlees en dierlijke bijproducten afkomstig uit de menselijke voedselketen. Hierbij kan het om verschillende soorten vlees gaan, plus stukken zoals de longen, nieren en levers, maar natuurlijk alleen van dieren die geschikt zijn bevonden voor menselijke consumptie.

De bijproducten die Purina gebruikt, zijn speciaal geselecteerd op hun voedingswaarde. In het wild eten dieren deze delen vaak instinctief het eerst, omdat ze rijk zijn aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. En in sommige landen eten ook mensen graag dergelijke dierlijke bijproducten (bijv. de lever of de nieren...) en is dit zelfs 'high cuisine'.

Dierlijke bijproducten zijn niet alleen heel goed voor jouw huisdier, huisdieren zijn er ook dol op. Verder zijn ze makkelijk verteerbaar en vormen ze een rijke bron van voedingsstoffen zoals essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en gezonde vetten die jouw huisdier energie geven en hun gezondheid en welzijn op peil helpen houden.

Het is zelfs zo dat dierlijke bijproducten huisdieren meer voedingsstoffen kunnen bieden dan de stukken vlees die bij mensen populair zijn. Zo kunnen nieren en levers bijvoorbeeld tot tien keer de hoeveelheid vitamine B2 (riboflavine) bevatten als in mager vlees.

Kortom, dierlijke bijproducten zijn niet alleen veilig, maar ook heel goed voor de gezondheid van jouw huisdier, en het draagt bij aan het terugdringen van voedselverspilling.

Purina gebruikt alleen dierlijke bijproducten van hoogwaardige kwaliteit en leeft de richtlijnen van de European Pet Food Industry Federation (FEDIAF), alsmede de verordeningen van de Europese Unie, strikt na.