Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jenifer

PhD, Technisch communicatie manager en dierenarts @ Purina

Jenifer
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Hoe meer eiwitten hoe beter de voeding voor mijn huisdier?

Meer eiwitten betekent niet noodzakelijkerwijs betere voeding. Het eiwitgehalte is een van de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de voeding voor je huisdier.

Maar het doel is om te controleren of de voeding de vereiste hoeveelheid eiwit bevat voor de specifieke behoeften van je huisdier (rekening houdend met de levensfase en/of de aandoeningen die het dier mogelijk heeft). Een ander belangrijk punt is de verteerbaarheid, want we moeten ervoor zorgen dat je hond of kat het eiwit doeltreffend gebruikt. Bij Purina werken we samen met voedingsdeskundigen om onze producten samen te stellen en zorgen we met uitgebreide kwaliteitscontroles voor de kwaliteit en verteerbaarheid van het eiwit.

Wanneer je huisdier te veel eiwit krijgt, kan het lichaam het eiwit niet opslaan. Het wordt dan ook niet gebruikt om meer spiermassa te kweken. Als gevolg daarvan verdwijnt het eiwit waarschijnlijk in de urine of de ontlasting - dat is niet schadelijk voor het dier, zolang ze gezond zijn. Maar wanneer je huisdieren bovenmatige hoeveelheden eiwit voert, kan dit een milieuprobleem opleveren, met het oog op de hoeveelheid uitgescheiden stikstof die ontstaat door het eiwitmetabolisme.

Extra eiwit geven, meer dan de hoeveelheid die je huisdier nodig heeft, levert geen gezondheidsvoordelen op en kan mogelijk bijdragen aan milieuproblemen.