Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kounawit

Specialist grondstoffen diervoeding @ Purina

Kounawit
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Gebruiken jullie toevoegingsmiddelen in Purina diervoeding?

Ja, dat doen wij. Toevoegingsmiddelen kunnen bijdragen aan het behoud van de kwaliteit van onze diervoeding vanaf de dag waarop het is bereid tot op de uiterste houdbaarheidsdatum. Ook worden mogelijk vitaminen toegevoegd om voor complete en evenwichtige voeding voor jouw huisdieren te zorgen.
Wij gebruiken toevoegingsmiddelen, omdat deze nodig zijn om onze producten compleet, evenwichtig en veilig voor onze huisdieren te maken.

Toevoegingsmiddelen zijn onder andere vitaminen, conserveermiddelen, enzymen, spoorelementen en antioxidanten, die belangrijke functies vervullen zoals de opname of conservering van micronutriënten. Toevoegingsmiddelen zijn onder te verdelen in drie soorten:

  • Nutritionele: toevoegingsmiddelen ter ondersteuning van vele belangrijke lichaamsfuncties (bijv. vitaminen).
  • Technologische: toevoegingsmiddelen die helpen het voer en de smaak goed te houden, en de veiligheid gedurende de houdbaarheidsduur te waarborgen (bijv. antioxidanten).
  • Sensorische: toevoegingsmiddelen die worden toegevoegd om het product de gewenste smaak, kleur en textuur te geven (bijv. kleurstoffen).

Alle toevoegingsmiddelen in onze producten staan onder streng toezicht en worden gereguleerd overeenkomstig strikte Europese wetgeving – en zijn ook te vinden in voedsel voor menselijke consumptie. De veiligheid van deze stoffen is volledig aangetoond en na het doorstaan van de veiligheidstesten krijgen ze een 'E'-nummer toegewezen ('E' staat voor 'Europa') dat voor een periode van tien jaar geldig is. Na deze periode van tien jaar moet elk toevoegingsmiddel een hernieuwd goedkeuringstraject doorlopen.