Your Pet, Our Passion.
Amelia

Technisch Communicatie Manager en Dierenarts @Purina

Amelia
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Waarom zijn granen noodzakelijk in honden- en kattenvoer?

Honden zijn omnivoren. Dit betekent dat zij in hun volledige voedingsbehoefte kunnen voorzien door vlees of plantaardige ingrediënten te eten. Katten zijn obligate carnivoren. Dit betekent dat zij vlees in hun voeding nodig hebben, maar niet dat dit alleen maar uit vlees mag bestaan. Zowel honden als katten kunnen graan eten. En het is niet alleen goed voor ze, ze vinden het ook lekker. Graan zoals maïs, tarwe en gerst zijn een uitstekende bron van essentiële en waardevolle voedingsstoffen. Ook is het een van de beste manieren om huisdieren langdurig energie te geven en vezels ter ondersteuning van de spijsvertering toe te dienen.

Wij zien onze honden en katten graag allemaal gezond, vrolijk en vol energie. Graan bevat doorgaans 75% tot 85% koolhydraten en minder dan 2% suikers. Deze koolhydraten worden bovendien veel langzamer opgenomen dan simpele suikers, waardoor jouw huisdier een geleidelijke toevoer van aanhoudende energie krijgt, in plaats van slechts een kortstondige suikerpiek. Verder is het een bron van vezels, wat bijdraagt aan goede darmbacteriën en een regelmatige stoelgang. Ook bevat graan essentiële vetzuren, vitamine B, antioxidanten, eiwitten en spoormineralen die bijdragen aan vele gezondheidsvoordelen, waaronder gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Honden en katten die als huisdier worden gehouden zijn bovendien uitstekend in staat om energie uit koolhydraten te halen als bron van brandstof voor hun lichaam. Huishonden staan inmiddels zelfs zo ver van wolven af dat zij andere genen hebben ontwikkeld om koolhydraten beter te verteren. Men denkt dat dit evolutieproces stamt uit de periode dat de mens voor het eerst begon het land te bewerken, zo'n 10.000 jaar geleden en dat dit de laatste stap vormt in het 30.000 jaar durende domesticatieproces. Een ander interessant punt is dat, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, echte graan- en glutenallergieën maar heel zelden voorkomen bij honden en katten.

Dus laat uw huisdier gerust genieten van graan en van de vele voordelen profiteren!