Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jenifer

PhD, Technisch communicatie manager en dierenarts @ Purina

Jenifer
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Biedt mono-proteïne voeding voordelen voor huisdieren?

Diervoeding met één eiwitbron (of mono-proteïne) betekent dat de voeding niet meer dan één eiwitbron bevat, dierlijk of plantaardig. Mono-proteïne producten geven aan huisdieren waarbij geen voedselallergie of intolerantie is vastgesteld, heeft geen enkel voordeel.

Bij honden en katten die klinische tekenen vertonen van voedselallergieën of -intoleranties, kan voeding met één eiwitbron worden gebruikt als diagnostische methode of als langetermijnbehandeling. De meeste allergieën en intoleranties worden veroorzaakt door eiwitten, dus voeding met één eiwitbron kan helpen om de blootstelling aan potentiële allergenen te beperken, wat heilzaam is voor katten en honden die lijden aan allergieën en intoleranties.

Preventief gebruik van mono-proteïne diervoeding kan leiden tot verstoring van de normale reactie van het immuunsysteem van het lichaam. Bij gezonde huisdieren is het dan ook niet nodig om de hoeveelheid eiwitbronnen in hun voeding te beperken, zolang ze complete en uitgebalanceerde voeding krijgen.