Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Daniel

Regionaal leider Purina Instituut en dierenarts @ Purina

Daniel
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Kunnen katten en honden leven op een graanvrij dieet?


Ja, diervoeding kan met en zonder granen worden gemaakt. Bij diervoeding zonder granen moeten alternatieve bronnen van koolhydraten worden toegevoegd voor een complete en uitgebalanceerde voeding. Huisdierbezitters willen graag verschillende soorten diervoeding, daarom biedt Purina een breed assortiment producten, waaronder graanvrije producten. Zo kunnen ze zelf de voeding kiezen die geschikt is voor hun huisdier.

Granen eten is goed voor zowel katten als honden. Granen als maïs, tarwe en gerst zijn uitstekende bronnen van essentiële en nuttige voedingsstoffen. Het is een van de beste manieren om antioxidanten, energierijke koolhydraten en vezels te leveren die de spijsvertering bevorderen. Je kunt hier meer lezen over de voordelen van granen.

Maar we beseffen dat consumenten de voeding voor hun huisdier zelf willen kiezen, daarom ontwikkelen we producten met en zonder granen. Sommige huisdierbezitters zijn kritisch als het om bepaalde ingrediënten gaat en kunnen de voorkeur geven aan graanvrije voeding. Voor deze huisdierbezitters bieden we producten aan met alternatieve koolhydraatbronnen, zoals meel van de cassavewortel en erwtenzetmeel. We hebben diverse merken die een graanvrije variant aanbieden als onderdeel van hun productaanbod. Dit zijn onder andere: PURINA BEYOND of PRO PLAN HOND. Al onze graanvrije recepten leveren een complete en uitgebalanceerde voeding van de topkwaliteit die huisdierbezitters van Purina kennen en verwachten.

Een graanvrij recept betekent niet dat het product 'koolhydraatvrij' is, zoals sommigen denken. Granen worden gewoonlijk vervangen door een alternatieve bron van koolhydraten als noodzakelijk bestanddeel van een uitgebalanceerde voeding. Bovendien hoeft een product met een graanvrij recept niet noodzakelijkerwijs meer dierlijke eiwitten te bevatten.