Your Pet, Our Passion.
Phil

Inkoopmanager @ Purina

Phil
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Waar komen de ingrediënten in jullie recepten vandaan?

De overgrote meerderheid (ruim 90%) van de ingrediënten in onze in Europa verkochte en geproduceerde producten wordt in Europa ingekocht. Alleen ingrediënten die niet in Europa worden geproduceerd of niet in de benodigde hoeveelheden beschikbaar zijn, betrekken wij buiten Europa.

Bij Purina vervaardigen wij een grote hoeveelheid producten met meerdere ingrediënten. En uiteraard is het goed mogelijk dat elk ingrediënt ergens anders vandaan komt. Dit hangt onder andere af van het teeltgebied van het betreffende ingrediënt en de locatie van onze fabriek. Toch wordt het merendeel van onze producten, die in Europa worden verkocht in Europa geproduceerd en is meer dan 90% van onze grondstoffen afkomstig uit Europa. De enige uitzondering hierop is wanneer ingrediënten niet in Europa worden geproduceerd of niet in de gewenste hoeveelheden beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld: 99% van onze vleesingrediënten komen uit Europa, maar soms is het nodig dat wij vlees uit Brazilië, Australië en Nieuw-Zeeland betrekken. Ook voor soja, een ingrediënt met een te beperkte beschikbaarheid in Europa voor onze behoefte, zijn wij genoodzaakt buiten Europa in te kopen.

Maar waar de ingrediënten ook vandaan komen, er geldt altijd één reden: wij werken uitsluitend met leveranciers die onze normen inzake voedselveiligheid en kwaliteit naleven, om zo de hoge kwaliteit en veiligheid van onze ingrediënten te waarborgen.

Tot slot proberen wij ingrediënten altijd in te kopen bij leveranciers nabij onze fabrieken om de gevolgen voor het milieu te minimaliseren en de lokale economie te ondersteunen.