Your Pet, Our Passion.

Australian Shepherd

Deze honden worden vaak vergeleken met border collies. Ze zijn robuust, gespierd en iets langer dan hun hoogte van 51-58cm (reuen) of 46-53cm (teven). Ze wegen ongeveer 19-29kg, afhankelijk van hun geslacht en bouw. De vacht is zwart, blauw, blauw merle, rood merle en rood, met of zonder taankleurige vlekken.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze hond heeft een sterk instinct om te hoeden en maakt graag deel uit van het gezinsleven. Hij is helemaal in zijn element als hij bij zijn baasjes is. In eerste instantie zijn ze gereserveerd richting onbekenden, dus vroege socialisatie is belangrijk. Voortdurende training en een combinatie van fysieke en mentale uitdaging is ook belangrijk, want deze hond is behoorlijk intelligent en energiek.

Oorsprong

Verrassend genoeg is de Australian Shepherd of Australische herder eigenlijk Amerikaans! Herders in de Baskische regio van de Pyreneeën namen eind 19e en begin 20e eeuw kleine 'blauwe' honden mee naar de VS om schapen te hoeden. 'Australian' verwijst naar de schapen die vanuit Australië werden geïmporteerd. Volgens een andere theorie immigreerden de honden eerst naar Australië en vervolgens naar de VS. Toen ze eind 19e eeuw aankwamen in het Zuidwesten van de Verenigde Staten werden ze in eerste instantie gekruist met andere herdershonden, om hun werkcapaciteiten te verbeteren. In 1957 werd er in de VS een fokkersvereniging opgericht.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!