Your Pet, Our Passion.

Australian Terriër

De Australische Terriër is anders dan andere terriërs. In verhouding met zijn hoogte heeft hij een lange nek en rug. Zijn vacht is bovenaan ruw en steil en onderaan korter en zachter, en is rood of verschillende tinten blauw met taankleur. Deze hond is ongeveer 25,5cm hoog als hij volwassen is en weegt ongeveer 6,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze Aussie is vriendelijk en extravert en wil graag contact met mensen. Hij is blij met complimentjes als hij je tevreden stelt en is dus gemakkelijk te trainen, in tegenstelling tot sommige andere terriërs! Hij is niet agressief, maar staat zijn mannetje als hij door een andere hond wordt uitgedaagd. Verder blaft hij alleen als de omstandigheden daar volgens hem om vragen.

Oorsprong

De Australische Terriër werd in de vroege 19e eeuw gecreëerd om in ruige omstandigheden te werken: hij moest op ranches en in goudmijnen op slangen en knaagdieren jagen en werd gefokt om een multifunctionele boerderijhond te zijn. Dit ras ontstond uit terriërs die uit Noord-Engeland en Schotland werden geïmporteerd, waaronder de voorouders van de Dandie Dinmont-Terriër, Skyeterriër, Yorkshire Terriër, de oude Black and Tanterriër en de Schotse Terriër. De Australische Terriër was het resultaat en de eerste fokkersvereniging werd in 1887 opgericht in Australië.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!