Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Basset Fauve de Bretagne

Deze middelgrote hond met ruwe vacht heeft de typische bouw van een basset, maar staat wat hoger boven de grond met een schofthoogte van 32-38cm als hij volgroeid is. Als hij volwassen is weegt hij ongeveer 16-18kg. Zijn vacht is lichtbruin, goud-tarwekleurig of rood. Soms hebben ze een witte borst.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Het zijn vrolijke hondjes, intelligent, vriendelijk, dapper en zeer actief. De Basset Fauve de Bretagne kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Het zijn niet echt waakhonden, maar ze blaffen als er een onbekende voor de deur staat. Ze zijn niet blij als ze lang alleen moeten zijn en houden van drukke, gezellige dagen, waarop ze betrokken worden bij alle familieactiviteiten.

Oorsprong

De Basset Fauve de Bretagne is de kleinste van twee hondensoorten die afkomstig zijn uit het Franse Bretagne van de 19e eeuw. Hij is het resultaat van een kruising tussen de grotere soort, de Griffon Fauve de Bretagne, en andere bassetsoorten uit Bretagne en werd oorspronkelijk gebruikt voor het jagen op wild, van konijnen tot wilde zwijnen. Eerdere versies van het ras leken waarschijnlijk meer op terriërs dan deze hond. Behalve in hun vaderland werden deze honden ook populair in Groot-Brittannië.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!