Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bergamasco

De vacht van de Bergamasco is het meest opvallende kenmerk van deze hond. De vacht is vettig, lang, weelderig en valt in losse matten naar beneden. De kleur is grijs, vaal reebruin of licht reebruin. Deze honden zijn groot en krachtig, reuen worden 58-62 cm hoog en teven 54-58 cm. Een volwassen reu weegt 32-38 en een teef 26-32 kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Het waakinstinct van de Bergamasco is vandaag de dag nog steeds aanwezig: hij is van nature alert en waakzaam en hij heeft een beschermend instinct. Vroege socialisatie en een ervaren eigenaar zijn daarom cruciaal. Het is geen ideaal ras als je voor het eerst een hond neemt, en hij heeft continue training nodig. Verder maakt hij het baasjes graag naar de zin.

Oorsprong

De Bergamasco is van oudsher een herders- en waakhond. Waarschijnlijk komt hij oorspronkelijk uit Perzië, waar hij duizenden jaren geleden nomadische boeren vergezelde, die met hun kuddes rondtrokken in vaak barre omstandigheden. Sommige van deze nomaden vestigden zich in de Italiaanse Alpen en de hond nam de naam aan van de regio waar hij werd gevonden: Bergamasco. Het ras stierf bijna uit doordat er na de oorlog minder wol werd geproduceerd in Italië, maar werd door betrokken fokkers nieuw leven ingeblazen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!