Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Berghond van de Maremmen

Dit is een grote, stevige, gespierde hond met een ruwe vacht die bestaat uit een witte bovenvacht en een dichte, beschermende ondervacht. Zijn kop is breed tussen de oren en hij heeft een spitse snuit. De oren zijn klein en zitten hoog op zijn kop. Een volwassen reu is 65-73cm hoog en weegt 35-45kg, een volwassen teef is 60-68cm hoog en weegt 30-40kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Berghond van de Maremmen doet niets liever dan werken en kuddes hoeden. Hij is loyaal aan zijn baas en toegewijd aan zijn kudde, maar is niet tolerant richting indringers. Daarom is deze hond ook een goede waakhond en wordt hij ook regelmatig zo gebruikt. Vroege socialisatie is essentieel. Vooral kennismaking met andere dieren en kinderen is nodig, want dit is een grote, sterke hond.

Oorsprong

Oude Italiaanse schrijvers schreven over de Berghond van de Maremmen (ook wel Maremma of Maremmano genoemd) en op een 13e-eeuwse afbeelding in de kerk van Santa Maria in Firenze is een Maremma afgebeeld. De oorspronkelijke stam is afkomstig van schaapshonden die vanuit het Oosten migreerden, en zich in verschillende regio's tot aparte rassen ontwikkelden. De Franse Pyrenese Schaaphond en de Hongaarse Kuvasz zijn twee andere voorbeelden. In Italië werden de kortharige Maremmano en de langharige Abruzzer rond 1860 samengevoegd tot één ras, omdat de kuddes zich in verschillende seizoenen verplaatsten. Tegenwoordig is de Berghond van de Maremmen de populairste en meest voorkomende schaapshond in Italië. Het verhaal gaat dat de moedige Maremma wolven, beren en mensen moeiteloos op afstand houdt.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!