Your Pet, Our Passion.

Bichon Frise

De Bichon Frisé is een kleine compacte hond met een knap uiterlijk. Zijn pikzwarte ogen en neus vormen een contrast met zijn sneeuwwitte vacht en de staart is net een pluim die hij gebogen over zijn rug draagt. Zijn zijdezachte vacht heeft krullen en geeft hem het uiterlijk van een poederdonsje. Volwassen reuen en teven zijn ongeveer 23-28 cm en wegen ongeveer 3-6 kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze levendige, vrolijke hondjes zijn gek op het gezinsleven. Ze gaan graag met het gezin mee op pad, maar je kunt ze ook leren om af en toe alleen te zijn. Ze socialiseren goed en kunnen ook prima overweg met andere honden en huisdieren.

Oorsprong

Eeuwen geleden was de Bichon Frisé populair in Frankrijk en Spanje. De bichon komt dan ook regelmatig voor op portretten van de koninklijke families van beide landen. Bichon-achtige honden werden ontwikkeld op verschillende eilanden in het Middellandse Zeegebied en de Bichon Frisé komt uit Tenerife. De Bichon van Malta (tegenwoordig maltezer genaamd) is naaste familie. Waarschijnlijk hebben zeelui ze in de 14e eeuw van Tenerife naar Europa gebracht.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!