Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een grote, sterke, gespierde, actieve hond met een korte fijne vacht. Zijn kop heeft een kenmerkende vorm, lange oren en hangwangen. Hij is oranje en wit, oranje gespikkeld, kastanje en wit of kastanje gespikkeld. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 58-67cm en teven zijn 55-62cm. Het gewicht varieert tussen de 25 en 40kg, afhankelijk van hoe groot de hond is.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Het zijn intelligente, trouwe en liefdevolle honden, die goed overweg kunnen met andere honden en kinderen. Ze komen het best tot hun recht in een actief plattelandsleven en zijn zowel werkhonden als gezinshonden. Hoewel ze graag leren en graag hun baasje tevreden stellen, is het belangrijk om te onthouden dat dit een gevoelige hond is. Ga voorzichtig te werk als je hem traint. Dit ras is niet ideaal voor baasjes die voor het eerst een hond nemen.

Oorsprong

Dit is een oeroud ras, dat terug te vinden is in schilderijen en teksten uit de 4e en 5e eeuw voor Christus. Waarschijnlijk is deze hond ontstaan na een kruising tussen een Mastiff en een Egyptische jachthond. In de 18e eeuw ontwikkelden Italiaanse jagers de Bracco Italiano voor jagen, speuren en wild aangeven. Voordat er met geweren werd gejaagd, werden deze honden gebruikt om het wild richting de netten van de jagers te drijven. In de jaren tachtig kwamen deze honden in Nederland terecht en er zijn momenteel slechts een paar honderd honden van dit ras in Nederland.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!