Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bull Terriër

De Bull Terriër is een stevig gebouwde, gespierde hond met een diepe borst. Hij heeft een lange, sterk eivormige kop met een Romeinse neus. Deze hond is meestal wit, vaak met gekleurde vlekken op de kop en soms op de rug. Ze kunnen ook zwart, getijgerd, rood, reebruin of driekleurig zijn. Volwassen bulterriërs zijn ongeveer 45cm hoog en wegen 33kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Bull Terriërs zijn vriendelijke honden met een geweldig gevoel voor humor. Ze kunnen opstandig zijn en zijn niet ideaal voor baasjes die voor het eerst een hond nemen. Het is in principe een rustig ras, maar vergeet niet dat ze oorspronkelijk werden gefokt als vechthonden. Als ze uitgedaagd worden, zullen ze reageren, hoewel ze meestal niet zelf een gevecht uitlokken. Het zijn liefdevolle honden die graag gezelschap hebben, dus het is geen goed idee om ze lang alleen te laten. Met hun sterke kaken kunnen ze flink wat schade veroorzaken als ze zich vervelen.

Oorsprong

Deze hond is een kruising tussen een Bulldog en een terriër en werd gecreëerd om tot de dood te vechten bij gevechten tussen honden en stieren. Tegenwoordig is het een van de populairste honden in Nederland en heeft hij bewezen een fantastische waakhond te zijn. De Miniatuur Bull Terriër bestaat net zo lang als de Bul Terriër en werd in 1939 erkend als apart ras door de Raad van Beheer.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!