Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bullmastiff

De Bullmastiff is een compacte, krachtige, gespierde hond met een grote vierkante kop. Zijn vacht is kort, ruw en weerbestendig en is reebruin, rood of getijgerd, met een zwart masker. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 64-69cm en wegen 50-59kg, volwassen teven zijn 61-66cm hoog en wegen 41-50kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Deze honden zijn erg beschermend richting hun gezin en andere huisdieren en daarom is een vroege socialisatie erg belangrijk. De Bullmastiff accepteert onbekenden alleen als ze worden geïntroduceerd door iemand die hij vertrouwt. Andere bezoekers/onbekenden zal hij snel tot stilstand brengen. Vanwege zijn kracht, koppigheid en zeer beschermende aard is het geen geschikt ras voor mensen die voor het eerst een hond nemen.

Oorsprong

De Bullmastiff werd oorspronkelijk de 'Gamekeeper's night dog' (nachthond van de jachtopziener) genoemd, omdat ze 's nachts hielpen bij het vinden van stropers. Zijn DNA bevat 60% Engelse mastiff en 40% Bulldog en hij werd aan het einde van de 19e eeuw gecreëerd. Toen er minder behoefte was aan jachtopzieners en Bullmastiffs, werd hij gebruikt voor sporten. Iemand verstopte zich in het struikgewas en een gemuilkorfde Bullmastiff werd losgelaten om die persoon te vinden. Hij werd niet getraind om de prooi pijn te doen of te doden, maar om hem te overmeesteren.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!