Your Pet, Our Passion.

Canadese Eskimohond

Dit is een grote keesachtige hond met een brede borst, dikke vacht, een lange, dikke staart (die ze over hun rug kunnen krullen) en rechtopstaande oren. De vacht van deze krachtige, opvallende hond is zwart en wit, grijs en wit, rood en wit of zwart en wit. Reuen zijn 58-70cm hoog en wegen 30-40kg als ze volgroeid zijn en teven zijn 50-60cm hoog en wegen 18-30kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Canadese Eskimohond is een werkhond en niet zomaar een gezelschapsdier. Hij kan over een afstand van 110km per dag tot 80kg aan gewicht trekken onder de gure Arctische omstandigheden, en komt niet tot zijn recht in een huiselijke situatie. Hij is een roedeldier, maar ook liefdevol naar mensen, speels, nieuwsgierig en luidruchtig.

Oorsprong

De Canadese Eskimohond werkte voor Inuit-jagers om wakken van zeehonden te vinden en grote roofdieren, zoals ijsberen, op afstand te houden. Hij werd ook gebruikt als sledehond. In de jaren twintig waren er in Canada ongeveer 20.000 Canadese Eskimohonden. Vijftig jaar later is dat aantal gedaald naar 200, vanwege de opkomst van de sneeuwmobiel. Sledehonden zijn simpelweg niet meer nodig. Een toegewijde fokker heeft het ras gered, maar de Canadese Eskimohond komt nauwelijks voor buiten Canada.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!