Your Pet, Our Passion.
King Charles Spaniël

Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een kleine spaniël met een korte maar uitgesproken snuit, grote bruine ogen en een zijdezachte vacht. De kleuren van de vacht zijn zwart en taankleurig, rood, rood en wit (blenheim) of driekleurig (kastanje vlekken op een parelwitte achtergrond). Volwassen honden zijn 30-33cm hoog en wegen 5,5-8kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit is een liefdevolle, gemakkelijke familiehond die met iedereen goed overweg kan. Hij is dus het ideale huisdier voor gevoelige kinderen of actieve senioren. Ze blaffen niet veel, maar onbekenden worden wel aangekondigd. Het zijn echter geen waakhonden en de meeste bezoekers krijgen een warm onthaal. De Cavalier King Charles Spaniël kan ook goed met katten en andere kleine dieren overweg. Hij is relatief klein en gemakkelijk in de omgang en kan daarom ook prima mee op reis.

Oorsprong

De originele Cavalier King Charles Spaniël werd ontwikkeld uit de schoothondjes die je terugziet op schilderijen uit de 16e, 17e en 18e eeuw, van bijvoorbeeld Titian en Gainsborough. Ze waren meestal huisdieren voor dames en zo raakten ze gewend aan een warme schoot. Koning Charles II was zo gek op zijn spaniëls dat hij niet zonder ze kon. Rond 1800 was de wipneusvariant erg populair, waardoor de originele spaniël bijna verdween. Alleen de Hertog van Marlborough had een meute die hij fokte op kasteel Blenheim. In 1926 probeerde de Amerikaan Roswell Eldridge de oorspronkelijke Cavalier King Charles Spaniël  opnieuw als ras te registreren, door een prijs uit te reiken voor honden die leken op de honden op de historische portretten. De prijs werd uitgereikt op het jaarlijkse Britse hondenevenement Crufts en bedroeg 25 pond, wat voor die tijd een aanzienlijk bedrag was.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!