Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Chinese Naakthond

Er zijn twee versies van de Chinese Naakthond: een haarloze hond (met toefjes haar op de kop, de poten en de staart) en de powderpuff, die een dubbele vacht heeft met lang, zijdezacht haar. Dit ras heeft ook twee lichaamstypes: een verfijnde, teer uitziende versie en een zwaarder, gedrongen type. Reuen worden 28-33cm hoog en teven 23-30cm. Als ze volgroeid zijn, zouden ze niet meer dan 5,4kg mogen wegen. Hun vacht kan allerlei kleuren en kleurcombinaties hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Chinese Naakthond is een aanhankelijk huisdier dat helemaal in zijn element is in het gezelschap van mensen. Hij vindt het niet fijn om lang alleen te zijn. Het is van nature een speelse hond die het liefst bij zijn baasje op schoot zit.

Oorsprong

Land van herkomst: China

De exacte herkomst van de Chinese Naakthond is niet duidelijk, maar er wordt gedacht dat hij ontwikkeld is uit haarloze honden uit Afrika. Deze zouden door de Chinezen gekruist zijn met schoothonden om een kleine, naakte gezelschapshond te creëren die naar verluidt bezit was van de koninklijke Han-dynastie en gebruikt werd om schatten te bewaken. Het ras werd ook als waakhond gebruikt. Chinese zeelieden namen het ras mee de wereld over en de grotere Chinese Naakthond hielp om de rattenpopulatie op de schepen onder controle te houden. In de 16e eeuw vonden ontdekkingsreizigers dit ras in Mexico en andere delen van Centraal- en Zuid-Amerika.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!