Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Curly-Coated Retriever

De Curly-Coated Retriever is een groot, sterk en elegant ras met een kenmerkende leverkleurige of zwarte vacht. De vacht bestaat op het lichaam uit dikke krullen, maar is glad op de rest van de hond. Een volwassen reu is 69cm hoog, een volwassen teef 64cm. Ze wegen 36-45kg als ze volgroeid zijn.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit is een stabiele, zelfverzekerde, dappere hond. De Curly-Coated Retriever is onafhankelijk en kan afstandelijk zijn richting onbekenden. Voor zijn baasjes is hij echter een aanhankelijk, kalm en loyaal gezelschapsdier. Het is een echte buitenhond die graag zijn omgeving verkent en goed is in apporteren, in het water of daarbuiten.

Oorsprong

De exacte geschiedenis van de Curly-Coated Retriever is onduidelijk. Er werden verschillende rassen gebruikt voor zijn ontwikkeling als jachthond, waaronder Retrievers, de Tweed-Waterspaniël en de Ierse Waterspaniël. Ook de Poedel werd gebruikt, om zijn vacht meer te laten krullen. Het ras werd in 1860 voor het eerst vertoond en bleek een uitstekende jachthond. Toen de Labrador Retriever opkwam, nam zijn populariteit als huisdier en werkdier echter af.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!