Your Pet, Our Passion.

Engelse Toy Terriër (Black & Tan)

De Engelse Toy Terriër is een kleine hond met een zachte zwart-en-taankleurige vacht en rechtopstaande puntoren. Ze zijn iets langer dan dat ze hoog zijn. Een volwassen Engelse Toy Terriër heeft een schofthoogte van 25-30cm en weegt ongeveer 2,7-3,6kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Deze kleine hond heeft nog een klein beetje terriër-temperament. Het zijn over het algemeen aanhankelijke, vriendelijke honden die zeer loyaal zijn naar hun gezin. Ze wonen zowel graag in de stad als in meer landelijk gebied. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te laten wennen aan andere honden, katten en kinderen.

Oorsprong

De Engelse Toy Terriër stond tot de jaren zestig bekend als de miniatuur-Black-and-Tan-Terriër. Ze stammen af van de Black-and-Tan-Terriërs die in de 16e eeuw al werden beschreven. In de 19e eeuw werden deze honden in Engeland massaal ingezet als rattenvangers, in verband met de toenemende rattenpopulatie, een gevolg van de industriële revolutie. Verder werden ze door heren in hun zak gedragen tijdens de jacht en op de grond gezet om vossen en andere dieren te verjagen. Er ontstonden wedstrijden tussen terriërs, waarbij gewed werd hoe lang het zou duren voordat de honden een bepaald aantal ratten hadden gedood. De Engelse Toy Terriër werd steeds populairder én mensen wilden graag kleine honden. Er werd veel gekruist en vooral de kleinste honden uit het nest werden gebruikt om mee te fokken.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!