Your Pet, Our Passion.

Estrela Berghond (lang en korthaar)

Deze grote, krachtige, atletische Mastiffachtige hond heeft eens schofthoogte van 65-72cm (reuen) of 62-68 (teven) als hij volwassen is en weegt tussen de 30 en 50kg. Er zijn twee soorten vachten: langharig of kortharig, in de kleuren reebruin, getijgerd, grijs of zwart.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Tegenover zijn familie is de Estrela Berghond toegewijd en liefdevol. Tegenover anderen is hij gereserveerd en daarom is vroege en grondige socialisatie met mensen en continue training van groot belang. Zoals je verwacht van een waakhond, is hij alert en blaft hij redelijk veel. Ondanks zijn formaat is hij behoorlijk behendig. Zorg ervoor dat je hekken van minimaal 1.80m hoog om je tuin hebt staan.

Oorsprong

Deze hond was oorspronkelijk een waakhond in de Portugese bergketen Serra da Estrela. Hij werd ontwikkeld uit Mastiffachtige honden die de Romeinen bij zich hadden toen ze op het Iberische schiereiland terecht kwamen, of die meekwamen met de binnenvallende Visigoten. Niemand weet het precies, maar er is geen twijfel over dat de Estrela Berghond een van de oudste Portugese rassen is. Ze werden eeuwenlang gebruikt om schapen en geiten te beschermen tegen roofdieren, zoals wolven. Dankzij de geïsoleerde geografische regio zijn ze in de loop der tijd weinig veranderd.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!