Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Foxterriër gladhaar

Deze terriër heeft een korte rug, een lang gezicht en een korte, gladde vacht die meestal wit, wit met bruin, zwart, of zwart met bruin is. Hij heeft soepele, elegante lijnen en met zijn sterke, compacte bouw staat hij altijd klaar om in beweging te komen! Een volwassen gladharige Foxterriër heeft een schofthoogte van maximaal 39cm en weegt ongeveer 7,5-8kg (reuen) of 7-7,5kg (teven).

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De gladharige Foxterriër is meestal een dappere, moedige hond die nergens bang voor is. Maar hij hoeft zelf niet gevreesd te worden, want hij is erg vriendelijk, zeker naar zijn baasjes. Zoals te verwachten is van een werkterriër, is deze hond gek op graven, dus zet je waardevolle planten buiten zijn bereik. Hij is erg blij met zijn eigen kuil, waar hij naar hartenlust speeltjes of botten kan opgraven.

Oorsprong

De gladharige Foxterriër werd in de 19e eeuw ontwikkeld uit verschillende rassen, waaronder de Black-and-Tan-terriër en de Bull Terriër. Hij werd gefokt om vossen te vinden en uit hun holen te drijven, zodat de jachthonden en jagers verder op ze konden jagen. Hij werd ook gebruikt om ongedierte te doden. Oorspronkelijk bestond het ras als Foxterriër met twee varianten, de ruwharige en de gladharige. Deze twee soorten werden in het begin gekruist, maar worden nu als apart ras gezien, met elk hun eigen rasstandaard.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!