Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Greyhound

Windhonden zijn de racepaarden van de hondenwereld. Deze stevige, gespierde honden zijn ongelooflijk snel, gracieus en elegant. Hun korte, fijne vacht is zwart, wit, rood, blauw, reebruin, geelbruin, getijgerd of een van deze kleuren met wit. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 71-76cm en weegt ongeveer 30-32kg. Een volwassen teefje is 69-71cm en 27-30kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Binnenshuis is het een kalm, sociaal dier dat zelfs behoorlijk lui kan zijn. Het is een gevoelige hond, die bij de juiste baasjes het ideale huisdier kan zijn. Hoewel ze van nature vriendelijk zijn, is hun jachtinstinct ook altijd aanwezig en als baasje moet je daar rekening mee houden. De Greyhound is aanhankelijk naar zijn familie, maar meestal afstandelijk richting onbekenden. Ze kunnen vaak goed overweg met andere honden, maar katten zijn waarschijnlijk niet veilig in de buurt van deze hond.

Oorsprong

De Greyhound was altijd al een van de meeste geliefde hondenrassen. Er zijn afbeeldingen van deze honden gevonden op graftombes van farao's en andere Aziatische en Afrikaanse heersers, die afkomstig zijn uit het jaar 4000 voor Christus. Deze honden werden gebruikt bij de jacht op antilopen, wolven en herten en werden extreem populair, zowel in het Midden-Oosten als Europa. Uiteindelijk belandden ze in Groot-Brittannië, waar ze een statussymbool werden. In 1016 had alleen de adel het recht om een Greyhound te bezitten. Ze werden toen gebruikt om op hazen te jagen. Later werden ze ingezet bij hondenraces en wederom bleek dat ze de snelste honden op aarde zijn: de cheetah is het enige dier dat sneller is!

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!