Your Pet, Our Passion.

Griffon Bruxellois (kort/ruwhaar)

De Griffon Bruxellois kent twee varianten: een ruwharige en een kortharige. De 'mops-achtige' snuit is kenmerkend voor dit ras. Zijn neus is vrij kort en krult naarboven, en ook de grote prominente ogen en de vooruitstekende onderkaak lijken op die van een pug. Sommige mensen vinden dat zijn gezicht op het gezicht van een aap lijkt. De vacht van deze hond is rood, zwart of zwart en taankleurig. Een volwassen Griffon is 18-20cm hoog en weegt 2-5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Griffon Bruxellois is geen goed gezelschapsdier voor kinderen. Enthousiast spelen kan verkeerd worden opgevat door de hond, waardoor hij angstig en onvoorspelbaar wordt. Griffons kunnen koppig zijn, maar ze leren snel en je kunt ze goed trainen om mee te doen aan hondensporten. Ze zijn graag bij hun baasje en kunnen destructief worden als ze te lang alleen worden gelaten.

Oorsprong

De Griffon Bruxellois is een Belgisch ras dat in de 19e eeuw werd gecreëerd door de Affenpinscher, Mopshond en de Belgische Griffon d'écurie met elkaar te kruisen. Koetsiers hadden behoefte aan een kleine, intelligente hond om hun koetsen te bewaken en ongedierte te bestrijden in hun stallen. De stoere mentaliteit van straathonden werd gecombineerd met de intelligentie van Affenpinschers en dit bleek een gouden combinatie. Later werden de honden gekruist met Engelse toyspaniëls om de Griffon een bijna menselijk gezicht te geven. Mogelijk werd er ook wat Yorkshire Terriër toegevoegd.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!