Your Pet, Our Passion.

Münsterlander

De Grote Münsterlander (of Münster) is een goed geproportioneerde hond met een trotse lichaamshouding. Zijn vacht is golvend en dicht en heeft langere haren op de poten en staart. De kleine variant (Münsterländer) is Setterachtig en heeft een andere kleur, maar heeft verder een vergelijkbaar uiterlijk. De Grote Münsterlander is zwart of blauwschimmel met wit, de kleine Münsterlander (of Heidewachtel) is bruin (leverkleurig) met wit of leverschimmel. Een volwassen Grote Münsterlander-reu is 60-65cm hoog en weegt ongeveer 25-29kg, een teef is 58-63cm en ongeveer 25kg. Een volwassen Kleine Münsterländer-reu is 54cm hoog en een teef 52cm. Ze wegen ongeveer 15-17kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze liefdevolle, aanhankelijke honden kunnen zeer goed overweg met hun gezin en andere honden en huisdieren. De meeste zijn ook erg geduldig met kinderen. Een Münsterländer is echter een waakhond en kan daarom veel blaffen. Dit is een dappere hond die graag werkt en erg zachtaardig is. Hij wil zijn baasje graag tevreden stellen. Deze hond heeft een eigenaar nodig die hem veel tijd en liefde kan geven. Hij straalt uit dat hij met volle teugen van het leven geniet en zijn baasje hetzelfde gunt!

Oorsprong

In de 19e eeuw kwamen vogelhonden  in Duitsland voor in alle soorten, maten en kleuren. Aan het eind van de 19e eeuw kwam er meer interesse in individuele rassen en werden de verschillende soorten uit elkaar gehaald. Toen de Duitse langharige Pointerclub een rasstandaard opstelde, was leverkleurig met wit om onbekende redenen de enige toegestane kleur. Zwart-witte puppy's met uitstekende bloedlijnen werden weggegeven aan boeren en jagers uit de Duitse regio Münster. Voor hen maakte de kleur niet uit, dus deze puppy's werden verder gefokt, en mogelijk gekruist met andere rassen waaronder spaniëls en setters. In 1919 werd de Grote Münsterlander erkend als apart ras om hem te onderscheiden van de kleinere variant.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!