Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Hovawart

De Hovawart is een grote, krachtige hond met een middellange/lange vacht, die iets langer is dan hij hoog is. Reuen zien er zichtbaar mannelijker uit en teven zijn duidelijk vrouwelijker. Een volwassen reuen hebben een schofthoogte van 63-70cm en weegt 30-40kg. Teven zijn 58-65cm hoog en wegen 25-35kg. Hun weerbestendige vacht is zwart, blond of zwart en goud.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Hovawart is een zelfverzekerde, moedige en veelzijdige hond. Verder is het een loyale gezelschapshond met een sterk waakinstinct richting zijn huis en familie. Vroege socialisatie is daarom erg belangrijk. Maar over het algemeen heeft hij een tolerant en stabiel karakter.

Oorsprong

Dit Duitse ras werd gefokt om vee, boerderijen en zelfs kastelen te beschermen in de middeleeuwen. Helaas stief de Hovawart uit maar hij werd na de Eerste Wereldoorlog opnieuw gecreëerd door een zoöloog genaamd Dr. Konig. Hij vond Hovawart-achtige honden in het Duitse Harz-gebergte en het Zwarte Woud, waar het ras oorspronkelijk vandaan komt. Hij fokte deze met de Duitse herder, de Hongaarse Kuvasz, de Newfoundlander, de Leonberger en andere vergelijkbare rassen, totdat het ras er precies zo uitzag als op oude tekeningen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!