Your Pet, Our Passion.

Ierse rood-witte Setter

De Ierse rood-witte Setter is een sterke, atletische hond met een middellange vacht die wit is met rode vlekken. Volwassen honden hebben een schofthoogte van 58,5-68,5cm en wegen ongeveer 27-32kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit is een vriendelijke, volgzame, opgewekte hond die een vrolijk en aanhankelijk gezelschapsdier is, maar ook een enthousiaste werker. De Ierse rood-witte Setter is energiek en heeft een actief baasje nodig die hem voldoende beweging kan bieden.

Oorsprong

De Ierse rood-witte Setter is verwant aan de Ierse (rode) Setter en bestond al in de 18e eeuw. Waarschijnlijk kwam hij al eerder voor, want in de 16e eeuw werd er al geschreven over rood-witte jachthonden. Setters, vooral de rood-witte, waren in de 17e en 18e eeuw populaire sporthonden onder de landadel. Aan het einde van de 19e eeuw werd de rode Setter echter populair en stond de rood-witte op het punt om uit te sterven. Dankzij toegewijde fokkers werd dit ras na de Eerste Wereldoorlog nieuw leven ingeblazen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!