Your Pet, Our Passion.

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is het allergrootste hondenras: een volwassen reu heeft een minimale schofthoogte van 79cm en teven 71cm. De gemiddelde schofthoogte voor het ras is 81-86cm. Volwassen reuen wegen 54,5kg en teven 40,9kg. Ondanks zijn formaat is het een gracieuze en atletische hond. De ruwe, middellange vacht is grijs, getijgerd, rood, zwart, wit, tarwekleurig, reebruin of staalgrijs.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Heel grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Ierse Wolfshond is de grote vriendelijke reus van de hondenwereld, maar puppy's en jonge honden zijn energiek en onstuimig. Daarom zijn ze niet ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Hij kan goed overweg met andere honden, maar sommige honden schrikken van zijn grote formaat. Alleen al zijn grote lijf maakt hem ongeschikt voor sommige gezinnen, maar voor mensen die in zijn behoeften kunnen voorzien, is hij een trouw gezelschapsdier.

Oorsprong

Dit is een oeroud ras. Het is bekend dat grote Wolfshonden al meer dan tweeduizend jaar bestaan in Ierland. De Ierse Wolfshond was een hond van koningen en hij heeft een lange, fascinerende geschiedenis als oorlogshond (hij trok strijders van paarden en strijdwagens af). Daarnaast jaagde hij op wolven. De laatste wolf in Ierland werd in 1786 gedood en het ras werd een stuk minder populair, wat verergerde door de Ierse hongersnood van de jaren 1840. Het ras werd daarna nieuw leven ingeblazen door toegewijde liefhebbers.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!