Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

King Charles Spaniël

De King Charles Spaniël is een edele, compacte hond met een korte, stevige bouw en een lange zijdeachtige vacht die steil of golvend kan zijn. De vacht bestaat in allerlei kleuren en combinaties: zwart, taankleurig, wit, rood en robijn. Een volwassen king charles-spaniël is ongeveer 30-33cm hoog en weegt 3,6-6,3kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De King Charles Spaniël is een vrolijke, liefdevolle gezelschapshond. Hij is gereserveerd bij mensen die hij niet kent, maar tegenover vrienden en familie is hij zeer aanhankelijk. Hij kan goed overweg met andere honden en huisdieren en is graag in het gezelschap van zowel jong als oud. Kinderen moeten voorzichtig zijn, want door zijn formaat loopt hij risico op onbedoelde verwondingen.

Oorsprong

Een schoothond die afstamt van jachthonden werd verkleind om als gezelschapshond te dienen voor aristocratische dames. De King Charles Spaniël stamt af van dit eeuwenoude hondenras. Hij werd gekruist met Oosterse schoothondjes zoals de mopshond en de Japanse Spaniël. Deze hond heeft grote ogen, een ronde schedel en een plat gezicht dat populair was in het verre oosten. Zijn grootste fan was uiteraard Koning Karel II, naar wie hij is vernoemd.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!