Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kleine Keeshond

Kleine Keeshond

De kleine Keeshond is een kleine, compacte hond met een lange vacht, een kenmerkende keesachtige kop en een gekrulde staart over de rug. Ze bestaan in alle kleuren en kleurvariaties (in de rasstandaard vind je meer informatie). Een volwassen kleine keeshond is 23-29cm hoog en weegt 8-10kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De kleine Keeshond is een vrolijke, vriendelijke hond. Het is een zelfverzekerd gezelschapsdier dat niet nerveus of agressief wordt. Ze zijn erg actief en alert en zijn graag bij mensen. Ze worden het liefst betrokken bij alle familieactiviteiten.

Oorsprong

Keeshonden stammen af van Noorse herdershonden zoals de Samojeed, die in de middeleeuwen door de Vikingen werden meegenomen naar Duitsland en Nederland. Deze honden kwamen in de rest van Europa terecht, waar ze met andere herdershonden werden gekruist. Dit vormde de basis van de Keeshond. In de 18e eeuw werden Keeshond populair in het Verenigd Koninkrijk. In de Victoriaanse tijd werden ze kleiner gefokt met als resultaat de Dwergkeeshond. De huidige Keeshond en dwergkeeshond zijn de enige twee formaten die erkend zijn in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Er zitten echter soms kleine keeshonden in middenslag-nestjes en andersom, vanwege hun gecombineerde afkomst.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!