Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Leeuwhondje

Het Leeuwhondje is de grootste schoothond en heeft een schofthoogte van 25-33cm. Hij weegt 4-8kg. Zijn lange, zijdeachtige vacht wordt geknipt in een leeuwensilhouet, met langere 'manen' rond de borst en voorkant van zijn lijf en korte haren op de achterhand. Zijn vacht kan elke kleur of kleurencombinatie hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit is een vrolijke, speelse, aanhankelijke hond, zoals je kunt verwachten van een echt gezelschapsdier. Soms kan het Leeuwhondje beschermend zijn richting zijn baasjes en daarom is vroege socialisatie belangrijk. Hij houdt zijn omgeving goed in de gaten en zal regelmatig blaffen, dus hij moet goed getraind worden.

Oorsprong

Door de manier waarop zijn vacht wordt getrimd, staat hij bekend als 'de kleine leeuw'. De oorsprong van dit ras is onbekend. Er werd lang gedacht dat hij deel uitmaakte van de Bichon-familie, die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt, en in Lyon, Zuid-Frankrijk, werd gevonden. Een andere theorie stelt dat het Leeuwhondje van Duitse komaf is en mogelijk afstamt van een Tibetaanse Terriërachtige hond. Wat wel vaststaat is dat er sinds de 16e eeuw een vergelijkbare hond bestaat in Europa. In 1969 waren er nog maar veertig Leeuwhondjes en was hij de zeldzaamste hond ter wereld. Nu staat hij niet meer op het punt van uitsterven, maar hij is nog steeds relatief zeldzaam.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!