Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Leonberger

De Leonberger is een grote, sterke, gespierde hond. Hij heeft een uniek kenmerk, namelijk poten met zwemvliezen, waardoor hij erg goed kan zwemmen. Zijn vacht is goud, rood, roodbruin, reebruin, crèmekleurig of elke mogelijke combinatie van deze kleuren, en hij heeft een zwart masker. Een volwassen reu is 72-80cm hoog en weegt 34-50kg. Volwassen teven zijn 65-75cm en wegen 30-50kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Heel grote hond
  • Hevig kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Leonbergers zijn meestal gemakkelijke, rustige, loyale en stabiele honden. Ze kunnen goed overweg met andere huisdieren en kinderen en ze zijn erg speels. Ze leren snel. Vanwege hun grote formaat is het belangrijk om ze te trainen, begin hier zo vroeg mogelijk mee.

Oorsprong

De Leonberger werd rond 1840 gecreëerd om op de leeuw uit het logo van de stad Leonberg te lijken. Het is een kruising tussen een Newfoundlander, een Sint-Bernard en een verdere kruising met de Pyrenese Berghond. Dit ras werd populair en had veel vooraanstaande baasjes. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stierf hij echter bijna uit, omdat mensen geen geld hadden om hem eten te geven. Er werd zorgvuldig gefokt met het kleine aantal honden dat nog over was, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog ging het bijna weer mis. Tegenwoordig is de Leonberger nog steeds vrij zeldzaam, maar er zijn er steeds meer en het ras wordt steeds populairder.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!