Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Middenslag Schnauzer

De Middenslag Schnauzer is een middelgrote, gedrongen, gespierde hond met opvallende wenkbrauwen en een snor. Zijn vacht is zwart of peper en zout. Een volwassen reuen is 48cm hoog en weegt ongeveer 18kg. Volwassen teven zijn 45,7cm en 16kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Middenslag Schnauzer is een levendige en actieve hond, die koppig kan zijn. Hij hecht zich gemakkelijk aan één persoon of één gezin en kan last hebben van territoriumdrift. Ook kan hij niet altijd goed overweg met andere honden of huisdieren, dus grondige socialisatie en begeleiding is nodig. Hij zal zijn gezin met zijn diepe blaf snel op de hoogte stellen als er een onbekende op zijn terrein komt.

Oorsprong

Al in de vijftiende eeuw waren Schnauzers terug te vinden in beeldhouwwerken en andere kunstvormen. De Middenslag Schnauzer is het ras waar de Dwergschnauzer en de Riesenschnauzer van afstammen. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland en nabijgelegen regio's in Zwitserland en Frankrijk. Hij werd oorspronkelijk ingezet om op ratten te jagen, maar het bleek al snel dat de Middenslag Schnauzer een uitstekende waakhond was. De eerste rasstandaard van dit ras werd in 1890 opgesteld.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!