Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Miniatuur Bull Terriër

De miniatuur Bull Terriër is identiek aan de Bull Terriër, met uitzondering van zijn formaat. Volwassen honden hebben een schofthoogte van maximaal 35,5cm en wegen ongeveer 11-15kg. Het is een gespierde hond met een krachtige uitstraling en een eivormige kop. De korte vacht kan verschillende kleuren bevatten, zoals wit, zwart, getijgerd, rood, reebruin en driekleurig. In de rasstandaard vind je alle informatie.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De miniatuur Bull Terriër staat bekend om zijn affiniteit met mensen. Het is een vrolijke hond, hoewel hij koppig kan zijn als hij niet op de juiste manier gestimuleerd wordt. Ondanks dat hij kleiner is dan zijn grotere soortgenoot, is hij net zo dapper en energiek! Het is eigenlijk een grote hond in een klein lichaam en hij is niet onder de indruk van grotere soortgenoten. Vroege, uitgebreide socialisatie is daarom erg belangrijk, net als aan de lijn leren lopen, want deze hond trekt graag!

Oorsprong

Kleine exemplaren van de Bull Terriër werden sinds het begin van de 19e eeuw gefokt om de miniatuur Bull Terriër te creëren, een hond die werd gebruikt als rattenvanger en als gezelschapsdier. De grotere 'bully' bleek populairder te zijn en door verminderde interesse in de kleine soort werd in 1918 zelfs het stamboek gesloten. Gelukkig hebben enthousiaste fans het ras weer tot bloei gebracht en werd het ras in 1939 erkend als apart ras door de Raad van Beheer

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!