Your Pet, Our Passion.

Newfoundlander

De Newfoundlander kun je het beste omschrijven als een grote vriendelijke reus. Hij is groot en zwaar, zowel zijn botten als zijn vacht. Puppy's zien eruit als teddybeertjes, maar deze fase duurt niet lang en ze worden snel groot. Hun vacht kan zwart, bruin of wit en zwart zijn. Een gemiddelde volwassen reu is 71cm hoog en weegt 64-69kg, een volwassen teef is 66cm en weegt 50-54,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Newfoundlander is een meegaande, zachtaardige hond die goed overweg kan met andere dieren en mensen. Hij is een geweldige gezinshond. Hij heeft een natuurlijk reddingsinstinct, wat nogal vervelend kan zijn als hij je continu uit het water wil slepen! Het zijn extraverte honden die barsten van energie. Ze staan bekend als een van de vriendelijkste rassen.

Oorsprong

Het is zo goed als zeker dat de Newfoundlander oorspronkelijk niet in het Canadese Newfoundland woonde. Dit eiland werd in de 15e eeuw namelijk bewoond door inheemse stammen en hun wolfachtige honden. Deze honden werden gebruikt voor jagen, apporteren en sjouwen. Toen de Europese kolonisten het eiland innamen, werden alleen de meest bruikbare en gehoorzame honden behouden. De honden die het overleefden, werden gekruist met andere honden die door handelaren naar het eiland kwamen. De honden die daaruit voortkwamen moesten zichzelf zien te redden. In de loop der tijd ontstond de Newfoundlander die we vandaag de dag kennen. In het begin van de 18e eeuw bereikte het nieuws Europa dat deze uitzonderlijke honden zeer zware lasten konden dragen en vissers hielpen. Toen ontstonden er serieuze fokprogramma's.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!